Whellsoap magnesium

Maar weinig mensen weten dit!
Magnesium noemt men ook wel een wondermineraal. Magnesium bevordert allerlei processen in je lichaam en wordt beschouwd als één van de meest waardevolle mineralen. Als je een langdurig tekort hebt aan magnesium kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan. Voorkom dus een magnesium tekort.

Magnesium heeft vele voordelen:
Ontspant spieren en bloedvaten.
Versoepelt gewrichten.
Geeft energie en uithoudingsvermogen.
Ondersteunt andere mineralen en vitamines.
Verzacht de huid.
Verbetert nachtrust.
Brengt rust in het zenuwstelsel.
Stuurt gehele stofwisseling aan.
Stimuleert vetverbranding.
Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking.
Versterkt botten en tanden.
Voorkomt bloedstolsels.

Magnesiumchloride is een 100% natuurlijk magnesiumzout wat voorkomt in de oceanen. Magnesiumchloride is het meest voorkomende zoutcomponent in zeewater.

Magnesiumchloride is ook een lichaamseigen stof en neemt daardoor makkelijk op in de cellen van ons lichaam. In de vaste vorm van magnesiumchloride vlokken is het gemakkelijk en veilig te gebruiken om snel je magnesiumtekort aan te vullen. Magnesiumchloride vlokken ofwel magnesium badkristallen zijn goed op te lossen in warmwater voor gebruik in een voetenbad of ligbad.

Voor rust, ontspanning en beter slapen.

Waarom Whellsoap magnesium
Wij vinden het prettig dat je als je dan toch in bad (of voetenbad) gaat je er ook nog een fijne geurbeleving en werking bij krijgt. Daarom het speciaale Whellsoap 'sausje'. En als kers op de taart ondervind je zo nóg meer voordelen van magnesium in bad.

Zo heeft de magnesium met sinaasappel een zoetige, fruitige geur die een aangename en rustgevende sfeer creëert. Het heeft een kalmerende werking en neemt al je zenuwen weg. Daarnaast
 is het een warme olie die de ziel voedt. Deze olie geeft een gevoel van vreugde en verbetert de stemming. 

De magnesium met lavendel en eucalyptus doet je wanen alsof je in de sauna bent. Het werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Ook kan lavendelolie ervoor zorgen dat emoties in evenwicht komen. De eucalyptus heeft een milde krampwerende werking, remt de groei van bacteriën af en heeft een verkoelend effect op de huid en de slijmvliezen.


Ligbad
Het gebruik van de magnesium kristallen in een ligbad zorgt voor totale ontspanning. Hierdoor helpt het goed bij onder andere slaapproblemen. Hiernaast helpt het bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Ook helpt het het lichaam te ontzuren naar een goede PH waarde.

Dosering
De hoeveelheid magnesium die je gebruikt in je badwater is afhankelijk van je persoonlijke behoefte. 
Voor ontspanning en ontzuring van de spieren: 70 liter water met 500/800 gram.
Voor overbelaste spieren of na zware inspanning: 70 liter water met 2000 gram.
Voor het inlopen van een magnesium tekort: 2 x per week 70 liter water met 1000/1500 gram. 
Voor betere sportprestaties, de dag voor de inspanning: 70 liter water met 2000 gram.
Voor verbetering van de huid bij psoriasis en eczeem: 70 liter water met 1500/2000 gram. Dit bij voorkeur in een kuur van 2 à 3 keer per week. Na 10 tot 14 dagen treedt een zichtbare verbetering op van de huid. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen. 
Bij Reumatische aandoening/fibromyalgie: 2 x per week 70 liter water met 2000 gram. Een kuur van 3 maanden is bewezen effectief. 

Belangrijk! Pas geen lagere dosering toe. De verhouding van het water en magnesium moet op een bepaald niveau zijn voordat het door de huid kan worden opgenomen. Een te kleine hoeveelheid heeft geen zin en zal dan ook geen noemenswaardig resultaat behalen.

TIP: douche eerst voor het baden. Dan blijft het water schoon en kun je het de volgende dag opnieuw gebruiken. De mineralen blijven, alleen wat heet water erbij en eventueel wat kristallen toevoegen. Spoel na het baden altijd goed het bad uit. Denk hierbij ook aan randen van het bad en de kraan. Omdat magnesium een natuurlijke zoutoplossing is kan het witte kringen en randen in het bad achterlaten. 

Voetbad
Een voetbad is een snel en gemakkelijk alternatief op een ligbad. Een voetbad is wellicht wat in de vergetelheid geraakt, maar er zijn nauwelijks andere manieren denkbaar die zo snel en goed werken voor magnesium opname voor het lichaam. 
Door het voetbad verwijden de bloedvaten zich, wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Het voetbad helpt voor veel problemen zoals slaapproblemen, overbelaste voeten, preventief tegen verkoudheid en het ontspannen van de spieren. 
Voor jonge kinderen is een magnesium voetbad heel geschikt om rustig te worden. De ontspannende werking van magnesium helpt kinderen om beter te kunnen inslapen, betere concentratie en helpt tegen groeipijnen. Gebruik bij voorkeur na een drukke dag of voor het slapen gaan.

Dosering
De voeten hebben een kleiner oppervlak dan het lichaam, daarom is een hogere concentratie magnesium nodig dan voor een ligbad. Gebruik voor een voetbad 125 gram kristallen op 3 liter water. Zorg dat het voetbad lekker warm van temperatuur is. Vul het voetbad zodat de voeten tot aan de enkels onder water staan. Gebruik het voetbad minimaal 20 minuten voor het optimale resultaat. 
Tip: gebruik een voetbad samen met je kind. Gebruik voor kinderen dezelfde concentratie als volwassenen. Voor baby’s 50 tot 100 gram in een kinderbadje.